YSDH julhälsning 2016-12-16

Hej!

En julhälsning från YSDH’s styrelse. Vi vill också passa på att ge lite information.

Vi i styrelsen har kollat upp via Datainspektionens hemsida vilka regler som gäller för oss som ideell förening när det gäller medlemsuppgifter.

De uppgifter som ni uppger i samband med att ni gör en medlemsansökan skriver vi in i vårt medlemsregister. Som ni vet behöver man logga in på hemsidan för att kunna se vårt medlemsregister, så icke medlemmar kan inte se det. Syftet med att vi har ett medlemsregister som medlemmarna kan se är att det ska vara lätt att ta kontakt med varandra om man vill. Om man inte vill att några, eller alla, uppgifter man lämnar till YSDH styrelse ska synas i vårt medlemsregister är det bara att säga till. Vi i styrelsen behöver veta arbetsplats, e-postadress och telefonnummer till arbetet för att kunna nå er med information mm. Men vi behöver inte lägga upp det i vårt synliga register.

På Datainspektionens hemsida står att vi som ideell förening inte behöver göra en anmälan till Datainspektionen om vi är noga med att informera er medlemmar om vad styrelsen lägger upp för uppgifter och syftet med det. På vår hemsida kommer den informationen läggas upp.

Som vi har berättat förut så kommer det behövas nya medlemmar i vår styrelse från och med nästa år. Valberedningen jobbar på med att värva nya folk till de olika uppdragen. Kontakta dem om du är intresserad, Malin Andersson malin.andersson3@regionorebrolan.se, Karin Granlund karin.granlund@iris.se och Therese Bohn-Eriksson therese.bohn.eriksson@regionostergotland.se .

Det är ett roligt jobb. Den tid det tar från arbetet får man tillbaka genom att man ökar sin omvärldskunskap (det är alltid bra oavsett vilket jobb man har) och blir peppad av att träffa trevliga kollegor från andra arbetsplatser. Föreningen betalar resorna till styrelsemötena samt lunch och fika under dagen. Vi har förstått att en del arbetsgivare inte godkänner att man får åka på styrelsemöten under på arbetstid. Men vi hoppas att de förstår att de får tillbaka den ”förlorade” arbetstiden genom att personalen får mer kunskap som är till nytta i arbetet.

YSDH är medlem i Svenska Audiologiska Sällskapet, SAS, och har en plats i styrelsen. Vi kommer att behöva ha en suppleant från och med vårt nästa årsmöte. Om du är intresserad hör av dig till mig, Helena Österholm, helena.osterholm@orebro.se . För att få mer information om SAS gå in på deras hemsida www.sasaudio.se eller hör av dig till Inger Löved Bates, inget.lovedbates@gmail.com

Vill också påminna om våra fortbildningsdagar som är i Linköping 15-17 mars 2017. Sista anmälningsdagen är 31 januari 2017.

Vi i styrelsen för YSDH vill önska er alla en God Jul och ett riktigt Gott Nytt År!!!

Inger Löved Bates, Lena Åberg, Cecilia Joge Johansson

Jessica Svensson, Gudrun Kjartansdottir Sabel, Helena Österholm