Hösthälsning från YSDH’s styrelse!

Vi hoppas ni medlemmar har en hanterbar och utifrån omständigheterna bra höst på jobbet och i övriga vardagen!

Både arrangörsgruppen och styrelsen har haft möten förra veckan. Här kommer lite uppdateringar från styrelsen: vi har kontakt med arrangörsgruppen för Fortbildningsdagarna 2021 och planeringen har påbörjats. Tack till alla medlemmar som kommit in med förslag på föreläsningsämnen! På grund av rådande pandemi har styrelsen har beslutat att Fortbildningsdagarna med 50-årsjubileum kommer att ligga i oktober 2021 istället för mars. Vi kommer snart ut med ett datum som ni kan spärra i almanackan! Dock kommer årsmötet hållas via Skype i mars 2021, troligtvis 17/3-21.

Hemsidan www.ysdh.se har uppdaterats bland annat med lästips som ligger öppet på hemsidan så att alla kan nå dem. Kontakta hemsidegruppen gärna med fler förslag på mail: mimmi.dunfjall-wickstrom@regionblekinge.se

På medlemsidor, som ni måste logga in för att se, har nu medlemsförteckningen uppdaterats. Vi ber er alla att gå in och kolla om dina uppgifter stämmer och kontakta helena.osterholm@orebro.se vid behov av ändringar. 

Som ni såg i mailet jag skickade ut förra veckan är Audiologisk dag i Örebro är flyttad till 18 november 2021 på grund av Covid-19. I år kommer istället en kortare digital version; SAS kallar det digitala mötet ”Audiologisk stund” och det äger rum den 19 november kl 11.00-13.00. Gratis! Anmäl dig på länk som finns på SAS hemsida: www.sasaudio.se

För er som inte är med i YSDH’s slutna Facebookgrupp vill jag delge några av de tips som våra medlemmar nyligen delat med sig av i gruppen:

  1. Ett tv-tips nu i oktober är serien ”Utan syn och hörsel – så jävla rättslös” på SVT på onsdagar kl 20.00. Den handlar om Torbjörn Svensson som är dövblind och cyklade genom Sverige förra sommaren för att belysa dövblindas rättigheter. https://www.svtplay.se/video/28557366/utan-syn-och-horsel-sa-javla-rattslos/utan-syn-och-horsel-sa-javla-rattslos-avsnitt-2?info=visa&start=auto
  • Denna vecka är det Hörselveckan och HRF lägger ut korta (20 min) digitala föreläsningar varje dag på sin Facebooksida och även på Youtube. Exempelvis i måndags föreläste psykolog Gerhard Andersson om tinnitusbehandling. https://www.youtube.com/watch?v=M85Npqj8-hU

Går gärna med i Facebookgruppen för att kunna ta del av vad medlemmarna tipsar och frågar om. När en fråga läggs in kommer ofta svar inom ett dygn.

Med vänlig hälsning, YSDH’s styrelse, gm Malin Andersson ordförande 

Kategorier: Har hänt

Malin Andersson

Malin Andersson

Kurator på Audiologiska kliniken i Örebro. Arbetar med vuxna patienter. Mina område är bland annat: tinnitus, ljudkänslighet, CI, grav hörselnedsättning.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild