YSDH vill uppmärksamma att vår hedersmedlem och grundare Sonja Uppman fyller 90 år den 30 december. Hon firades redan 7 december av Inger Löved Bates och Ingrid Olsson, som räckte över en blomma till Sonja från YSDH. Sonja var initiativtagare och en av grundarna till YSDH 1971. Hon var vid den tiden socialpolitisk sekreterare på dåvarande Hörselfrämjandet, som gav sitt stöd för att kuratorerna skulle samlas i en egen förening. Sonja formulerade motiven till starten så här:

”Vi måste höras, synas, våga tala och vara med i det audiologiska arbetet och utvecklingen.  Vi måste vara en yrkeskategori att räkna med i det audiologiska teamet, få inflytande och status. Vi måste hävda behovet av den psykosociala insatsen.”

Det är ord som vi kan skriva under på än idag och så här 50 år senare säger vi i YSDH:

Tack för initiativet Sonja och stort grattis på 90-årsdagen!

Inger Löved Bates, Sonja Uppman och Ingrid Olsson
Kategorier: Har hänt

Malin Andersson

Malin Andersson

Kurator på Audiologiska kliniken i Örebro. Arbetar med vuxna patienter. Mina område är bland annat: tinnitus, ljudkänslighet, CI, grav hörselnedsättning.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild